onsdag 4 maj 2016

Savoy grill, Malmö

Menyn på gatan.
Idag så blev det ett ställe jag spanat på ända sen jag såg deras skylt på gatan, nämligen anrika Savoy Grill i Malmö, känt till exempel från boken Polis, polis, potatismos! av Sjöwall & Wahlöö. Numera är menyn som synes uppdaterad, även om den mer exklusiva stämpeln fortfarande syns på priset för en burgare.

Själva Savoy burgaren består av kolgrillad köttbit, oxchili, cheddar, syrad rödlök, chipotlemajonäs, sallad och tomat. Till detta serveras hemskuren pommes frites och en lite tillbrignare med mer chipotlemajonäs.

Snyggt upplägg.

Det positiva

Det här är gott, man blir nästan besviken när ätit upp för att det inte finns mer. Man har inte tvekat att hålla igen med smakerna, chipotlemajonäsen ger en viss hetta, chilin smakar mustigt, rödlöken bidrar med både syra och sötma, brödet är gott och det rinner saft från hela hamburgaren när man greppar den. Fritsarna är riktigt goda och man får dessutom majonäs att doppa dem i.
Lokalen känns inte som ett burgarhak, och här menar jag det inte negativt, den är faktiskt fräck oavsett vad man serverar för mat, att man kan se sin burgare lagas till i det öppna köket är extra roligt.

Det negativa

Grillen med grilluckan öppen, som synes så läggs
osten och chilin på innan köttbiten grillas klart
Priset, det går inte att komma ifrån at 125:- är dyrt.
Själv köttbiten är rätt tunn, om man jämför så ser man att lagret med oxchili är faktiskt tjockare än köttbiten, och det gör också att det knappast går att grilla den rosa inuti.
Som med många burgare så gick den inte att äta med händerna utan rejält utnyttjande av servetten för att torka av kladdet från fingrarna.

Summering

Gott om man gillar denna typen av mer sammansatt burgare. Om man bara vill ha enkla smaker med kött, bröd och ost kan man spara pengar och gå någon annanstans. Jag vet inte om det är värt pengarna, men det var gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar