torsdag 26 maj 2016

Vigårda, Malmö, igen

Andra gången bloggen tar upp Vigårda och denna gång för ett faktiskt lunchbesök en torsdag. Vigårda har ingen bordsservering utan man beställer vid kassan och väntar sen på att ens burgare lagas till och levereras över disk.
Jag tycker att deras originalburgare är godast på menyn och då månadens special inte lät lika intressant (är fotbollsspelare automatiskt bättre på hamburgare, eller?) fick det bli en original, som består av bröd, sallad picklad rödlök, lite gurka, timat ost och chili (på kött, inte såsen).

Det positiva

Som jag skrivit tidigare så är en av Vigårdas styrkor att de är konsistenta i sin kvalitet, så även den här gången. De lyckas med det som de stora hamburgerkedjorna försöker. Bilden nedan är på min hamburgare med en trevlig rosa ton i mitten som visar på att den varken är för rå eller har blivit torr.
De som komponerat burgaren (är det Melker Andersson?) har lyckats balansera de olika komponenterna bra. Inget tar över, men inget blir heller dominerande.
Man tror att brödet inte ska lyckas hålla ihop burgaren, men det är lagom fluffigt tuan att falla sönder.
Portionen är lagom stor, man blir mätt utan att känna sig däst.
Tidigare har de serverat lunchburgaren i en pappkartong (samma som take-away), men den här gången fick man en riktig tallrik.
Nu dricker jag vanligtvis inte öl på lunchen, men några av mina studenter gick dit senare och sa att "det var nästan studentvänliga priser" på öl.

Det negativa

Tyvärr så missade de att fritera pommes fritsarna perfekt denna gången. Så nära, men de hade behövt lite längre tid i fritösen.
Rent visuellt ser burgaren lite ihopslängd ut, men det påverkade faktiskt inte smaken.
Lokalen är adekvat för en lunch, men inbjuder inte direkt till att hänga lite längre och snacka när det är mycket folk.

Summering

Funkar absolut om man vill ha en stabil burgare på lunchen i ett centralt läge i Malmö. Går snabbt ochär prisvärt utan att sticka ut på något håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar