Hamburgare har fått ett uppsving. Numera så sätts standarden inte av gatukök, McD eller Burgarkungen, det finns så många andra ställen som erbjuder så mycket bättre till jämförbara priser om man vill äta hamburgare i lunchpausen från jobbet. Därför vill jag gärna testa och recensera olika lunchställen som serverar hamburgare.
Hela burgartrenden startade väl som en hipstertrend, men om det gått så långt att jag skriver om det visar ju bara att det har blivit så mainstream som det går. En av anledningarna till att jag startade bloggen är att jag blev ivrigt påhejad av mina kollegor som jag ofta lunchar med från Malmö högskola.
Jag som skriver heter Ulrik Eklund och är matintresserad, både att äta och i viss mån laga. Eftersom jag jobbar i Malmö så var det en naturlig utgångspunkt för bloggen rent georgrafiskt.
Givetvis gillar jag hamburgare, och har provat en del olika kombinationer hemma också, men jag har aldrig gått så långt som att mala mitt eget kött. Jag tycker att en bra hamburgare beror på balansen mellan kött, ingredienser och bröd, och utan en bra balans mellan dessa så är själva köttbiten inte lika intressant.
Min tanke med den här bloggen är inte att ge betyg, utan att lyfta fram vad jag tycker är bra eller dåligt med olika burgare, allt givetvis färgat av mina egna smakpreferenser.