torsdag 28 april 2016

Texas Longhorn, Triangeln, Malmö

Jag har besökt Texas Longhorn vid Triangeln en gång tidigare och var väl inte jätteimponerad. Johan tyckte jag skulle göra ett återbesök så jag kunde skriva ett aktuellt blogginlägg, och jag är ju inte den som är den.

Texas Longhorn är en franchisekedja med restauranger i flera städer i Sverige och jag har faktiskt ingen aning om hur lika det är mellan de olika ställena. De erbjuder ett tiotal olika hamburgare till lunch och denna gång beställde jag en Southwestern med skivad ost, bacon, stekt lök, soltorkade tomater & chipotle dip. Jag inser att om jag skulle göra en riktigt rättvis bedömning så borde jag äta så lika hamburgare som möjligt på de olika ställena, men det känns lite tråkigt.

Det positiva

Jag vet faktiskt inte. Det är faktiskt inget som sticker ut och är riktigt bra och gör att jag vill komma tillbaka.

Det negativa

På pappret så borde det här vara riktigt bra, burgaren lagas på beställning på en restaurang som är specialiserad på burgare. De har egna såser och dressingar och ett urval av olika burgare att välja på. Men det är i detaljerna som det inte håller. Burgaren är lite för genomstekt medan pommes stripsarna kunde behövt en minut till i fritösen. Och så fick vi fick ändå vänta så länge att vi han bli lite  otåliga.
Den dominerande smaken i just den hör burgaren är rökighet, om det kommer från baconet eller från chipotledressingen vet jag inte, men den dominerade allt, vilket gjorde att jag varken smakade något av köttbiten, tomaten eller osten. Köttet gav alltså mer konsistens än smak och det är kanske lite synd på en hamburgare.
Brödet höll tyvärr inte ihop heller och med den myckna fyllningen så blir man kladdig om både mun och händer innan man är klar.
Om man jämför pris/prestanda med till exempel Tusentvå så är det svårt att motivera att Texas Longhorn kostar 21:- mer, även om cola ingår (som skulle kostat 10:- på tusentvå).

Summering

Något bättre än förra gången jag var här, men mitt intryck från då bara bekräftades. Detta är inte burgarstället för mig och jag går hellre någon annanstans i Malmö. Det är inte speciellt troligt att jag någonsin återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar