onsdag 1 februari 2017

Savoy grill, Malmö

Det är andra gången som bloggen besöker Savoy för lunch och det är både likt och olikt sen förra gången. Numer heter den Savoy Grill burger grand cru.
Serveringsupplägget är ganska likt, men denna gång på en stenplatta och inte en planka. Den stora skillnaden är själva burgaren, där man slopat oxchilin och har en mer traditionellt grillad burgare med lite grönsaker, ost och karamelliserad lök. Köttpucken är kraftigare och tillagad så den är rosa inuti.

Det positiva

Det här är en vällagad habil burgare utan några misstag som att den skulle vara överstekt.
Pommes fritsarna är precis som förra gången väldigt goda och att få en hel såssnipa med vitlöksmajonäs är ju ren lyx.

Det negativa

Priset har höjts rejält sen förra gången, från 125:- till 175:-. Det gör detta till den dyraste burgaren som bloggen testat, men tyvärr inte den bästa. Det tråkiga är faktiskt att även om man rent objektivt har satsat mer på kvaliteten sen förra gången så fick jag inte samma känsla av att vilja ha mer när jag hade ätit upp. Så prisvärdheten har sjunkit rejält, från att ändå ha varit på topp.
Kaffet! Savoy tog 34:- för ljummet kaffe som stått på en varmhållningsplatta obestämd tid. Det är inte bara dåligt utan uruselt.

Summering

Schysst lokal, men det det känns som om man inriktat sig på kunder som vill äta affärslunch och har läst i nåt livsstilsmagasin om hur burgare ska se ut istället för att pröva sig fram vad de gillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar