onsdag 19 oktober 2016

The Fish and Chip Shop, Malmö

Inte så långt från mitt kotor har det byggts en "arbetsplats med inbyggt innovationsstöd" inklusive en hotelldel med 98 rum (som om Malmö Live inte räckte). Men ur den här bloggens synvinkle är det intressantaste att det medfört att det också öppnat ett fish & chips-ställe. Jag gick dit redan första veckan de hade öppet för att testa deras dagens luncherbjudande vilket var friterad torsk med pommes, lite sallad och ett val av en av två såser (tartar- eller chilisås) för 98:-.

Det positiva

Återigen ett exempel på varför streetfood är så tilltalande, tiden från tillagning till man kan stoppa det i munnen är ultrakort, istället får man snarast vänta tills det svalnat tillräckligt.
Fisken är perfekt mjäll och det är ganska tunn frisyrsmet vilekt gör att det känns förvånansvärt fräscht för att vara friterad fisk.
Pommes fritsarna känns verkligen hemlagade och även om de inte har en jättekrispig yta är de absolut tillräckligt friterade.
Lunchportionen är stor, mitt sällskap var inte ens i närheten av att orka äta upp.

Det negativa

Det är beställning och avhämtning vid en disk och tallrikar och bestick är av engångsmodell. Då känns inte det rätt dyra lunchpriset speciellt motiverat.
Läget med utsikt över vattnet blir säkert kanon när bygget är klart och man kan gå rakt in från kajkanten. Just nu är stället skymt av byggställningar och enda sättet att komma dit är via en smal gång kantad av grävskopor.
Torsk är ju inte helt en solklar råvara ur hållbarhetssynvinkel, på hemsidan står det att den kommer från hållbart och miljöcertifierat fiske, men det står ingenstans om detta i själva lokalen.

Summering

Fish & chips som kvalitetsmässigt inte hade behövts skämmas för sig i England (jag har ätit betydligt sämre där).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar