fredag 23 september 2016

Välfärden, Malmö

Idag hade två restauranger i närheten burgare som fredagsrätt. Jag valde Välfärden som ligger i bottenvånginen på MINC. Klar hipstervarning alltså, både i image, klientel och matutbud.
Välfärden har gärna lokalproducerade ekologiska råvaror och så även idag: Hamburgare på ekonöt med chipotleaioli, BBQ-sås, picklad rödlök, saltrostad potatis och focaccia. Burgaren lades upp i bröldet med BBQ-såsen med potatisen bredvid, resten av tillbehören fick man plocka själv och fortsätta byggandet.

Det positiva

Som vanligt på Välförden känns maten fräsch och speciellt BBQ-tomatröran och brödet var väldigt gott.
Sallad och tomat verkar vara så färskt upplagt i skålarna att det verkar gjort efter de stekte köttet.

Det negativa

Om man lagar till ett hundratal köttpuckar i förväg och sen håller de varam tills de serveras så blir köttet inte speciellt saftigt, hur bra råvaror man än har.
Brödet var som sagt var gott och defintivt bakat samma dag, men tillsamman med ingredienserna som byggde på höjden gjode att redan efter en tugga så insåg jag att det tyvärr var kniv och gaffel som gällde.
Tre små ugnsstekta potatisar! Vad är det för modernt-hipster-GI-skitupplägg på tallriken? Men med tanke på att det vara många som sa till att de ville ha sin burgare utan bröd så är det väl bara en anpassning till kunderna. Jag antar att jag kunde sagt till när de la upp maten, men jag orkade bara inte.

Summering

Som lunchburgare funkar det, men mer för att det känns fräscht än att utförandet toppar klassiska burgaregenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar